Tisztességes Kereskedő – Tisztességes Szolgáltató Program

„Tisztességes Kereskedő – Tisztességes Szolgáltató”

védjegy létrehozása

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011 óta biztosít lehetőséget a Korrekt Partner védjegy elnyerésére mindazon keres­kedelmi vagy szolgáltató ágazatban dolgozó vállalkozás számára, akik Magyarország területén rendelkeznek minimum 1 éve hivatalosan bejelentett,  szabályszerűen működő üzlet jellegű, szolgálta­tó egységgel.

Kidolgoztunk egy tanúsítási rendszert, mely önértékelésen, ellenőrzésen, majd bizottsági döntésen alapult. A védjegy kialakítására a fogyasztói réteg egy­értelmű igénye alapján került sor, mely megkön­nyíti a fogyasztók részére a vásárlás helyének megválasztását.  

A védjegy elnyerése egyaránt előnyökkel jár mind a fogyasztók, mind a vállalkozók számára.

A Kamara által adományozott Korrekt Partner Védjegy piaci pozicionálásával nem csak a piacon, hanem az emberi fejekben is el kívánjuk helyezni, felértékelni a pozitív listán lévő vállalkozásokat és termékeiket. A megjelenésekkel minél több olyan, sikeres asszociációra törekszünk, amely önmagában is piaci értéket kínál. Ezt pedig kommunikálva olyan egyediséget tudunk kölcsönözni a védjegynek, amellyel nő a megkülönböztető ereje és a kitüntetett vállalkozások iránti kereslet mind a vásárlók, mind a védjeggyel még nem rendelkező vállalkozások között.  

Ezekből adódóan egy ún. pozitív lista létrehozásával célunk, hogy az erre felkerülő, tisztességesen működő vállalkozások üzleti előnyhöz, nagyobb piachoz jussanak, ezáltal versenyképesek maradjanak.